Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal

Scurt istoric al Colegiului Național de Agricultură și Economie

​​​​​​​​

​​​​

                                                                                                 ​​​​​​​​​ Scurt istoric al Colegiului Național de Agricultură și Economie

     Piatra de temelie a clădirii Colegiului Național de Agricultură și Economie Tecuci a fost pusă în prezența Ministrului Instrucțiunii Publice dr. C. Anghelescu, la 6 decembrie 1923. A fost proiectată pentru Școala Normală de Băieți Tecuci de către arhitectul Constantin Nănescu iar realizarea ei demarează în primăvara   anului 1924. În 1930 Școala Normală de Băieți își încetează existența și se dă spre administrare Primăriei din Tecuci. Din 1930 și până în momentul cutremurului din 1940 ,Școala Comercială Elementară, apoi Liceu Comercial, și-a desfășurat activitatea în "frumosul imobil cu etaj" al fostei Școli Normale de Băieți. 

     În 1950 la 1 septembrie, prin Decizia Ministerului Agriculturii și Silviculturii se înființează Școală Medie Tehnică Agricolă Tecuci, clădirea fiind preluată de Ministerul Agriculturii și Silviculturii, care o reface până în 1958.

     În decursul celor 92 de ani de existență, Colegiul Național de Agricultură și Economie Tecuci a cunoscut mai multe forme de organizare ca urmare a legilor ce au produs modificări în structura învățământului din țara noastră, școala și-a păstrat Domeniul agricol și economic cu calificările profesionale specifice acestor domenii de învățământ:

  1. 1930 – 1940 - Școala Comercială Elementară / Liceu Comercial
  2. 1950 – 1955 - Școală Medie Tehnică Agricolă
  3. 1955 – 1966 – Centru Școlar Agricol
  4. 1966 – 1975 – Liceul Agricol
  5. 1975 – 1990 – Liceul Agroindustrial
  6. 1990 – 2004 – Grupul Școlar Agricol
  7. 2004 – prezent - Colegiul Național de Agricultură și Economie – Tecuci​

 

Scurtă prezentare a profilului actual al şcolii

 

    Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie din Tecuci cu o vechime de 98 de ani, din care 91 de ani cu tradiţie în învăţământ economic și 66 de ani în învățământul agricol, fiind situat în zonă de câmpie, în nord - vestul judeţului Galaţi, unde activitatea de bază este agricultura.

   Şcoala oferă instruire de specialitate de Nivel 4 prin liceu tehnologic, ruta directă pe patru ani pentru calificările profesionale Tehnician agronom, Tehnician horticultor, Tehnician veterinar pe Domeniul agricol, Tehnician ecolog şi protecţia calităţii mediului pe Domeniul protecţia mediului,  Tehnician analize produse alimentare în Domeniul industrie alimentară şi Tehnician în activităţi economice pe Domeniul economic. În prezent în şcoală îşi desfăşoară activitatea 35 de clase, din care : 11 clase în Domeniul agricol învățământ liceal;  12 clase în Domeniul economic, 8 clase la Domeniul protecţia mediului şi 4 clase în Domeniul industrie alimentară.

​